NIEUW: een stevige sollicitatiestrategie-sessie!


Een doel bereiken vraagt om een slimme strategie!

Binnenkort is het weer “sollicitatieseptember”!!!

Wist je dat in januari Γ©n september de meeste mensen een belangrijke beslissing nemen over hun werk (en vaak ook over hun relatie).
Na de kerst- en de zomervakantie hebben we tijd gehad om bij te komen en na te denken over belangrijke dingen in ons leven.
We hebben misschien gereisd en hebben even in een hele andere wereld geleefd. Op reis merk je al dat je soms dingen anders moet doen dan gepland.


Wij gaan zelf dit jaar naar Denemarken en de plek waar wij heen gaan, kun je op verschillende manieren bereiken. Over land en bruggen, over over water en met boten. Wij kiezen voor de weg met land en bruggen, die niet per se de handigste is, maar wel de prettigste. En natuurlijk zullen we onderweg nog steeds onze plannen moeten kunnen bijstellen. Maar ons doel is in ieder geval helder: we gaan twee weken op een heerlijk afgelegen strandgebied lekker niksen en bijkomen van een bewogen jaar. Mijn man vond een nieuwe baan, onze puber overleefde zijn eerste jaar op de middelbare school en mijn bedrijf heeft serieuze vormen aangenomen waardoor ik moet nadenken over mijn plannen voor het komende jaar.

En dan kom je daarna weer terug op je werk. Eigenlijk merk je dan soms al tijdens de vakantie dat je je daar niet op verheugt. Of krijg je op je eerste werkdag gelijk al weer een ongemakkelijk gevoel.

Maar ja, solliciteren is niet altijd zo makkelijk als dat het vroeger was. Na een flinke crisis is de arbeidsmarkt behoorlijk veranderd en er zijn veel meer mogelijkheden om jezelf te orienteren en presenteren.
En heel vaak blijkt dat de traditionele manier niet meer effectief is.

Sommigen hebben ook al heel wat jaren niet meer gesolliciteerd. Ik krijg zo vaak mensen die om hulp vragen die zolang niet meer hebben gesolliciteerd, dat bijvoorbeeld Linkedin nog niet eens bestond.
Laat staan alle andere social media en technologische ontwikkelingen die er zijn geweest.

Vacatures verzamelen en daar op reageren met brief en cv is eigenlijk niet meer de standaardmanier in vele branches. Niet alleen is het al decennia lang bekend dat veel mensen via netwerken aan nieuw werk komen, maar in een arbeidsmarkt met krapte, moet je soms op een andere manier solliciteren. Gek genoeg is het bijvoorbeeld in de ict, techniek en de zorg (waar momenteel de meeste mensen nodig zijn) alsnog heel moeilijk om door de digitale muur van het ATS*)-monster in het hol van de leeuw terecht te komen.

*) Applicant Tracking Software is een term voor een digitale sollicitatieprocedure waarbij vaak geen mens aan te pas komt.

In een (zelfs al wat ouder) artikel kun je hier iets meer over ATS lezen.
Als al die termen, afkortingen en systemen je al onbekend voorkomen, dan is het inderdaad handig je even verder te verdiepen in hoe je solliciteert in 2019/20. Want dan is de extra dikke katern in de zaterdageditie van de Volkskrant misschien nog steeds jouw laatste referentiepunt….

Zoals het vroeger ging….

.

Daarom introduceer ik in “sollicitatieseptember” de ultrasnelle, slimme en stevige sollicitatiestrategiesessie.

In een privΓ© sessie van 2,5 uur krijg je advies en tips die passen bij jouw vraag. Daarin bekijken we eerst jouw loopbaandoel realistisch is, welke stappen je daar (nog) voor moet nemen en welke sollicitatiestrategie daar bij past.

Welke kennis of vaardigheden moet je nog aanleren of oefenen.
Denk daarbij aan gesprekstechnieken, of het nog verder (her)ontdekken van je talenten en het hernieuwen van je netwerk en je eigen netwerkvaardigheden. Je kennis van social media en andere communicatie en technologien. En uiteraard een snelle review van je cv en Linkedin profiel en online identiteit.

Je krijgt in deze korte maar krachtige sessie heel veel praktische tips om zelf mee aan de slag te gaan, mijn e-werkboek over solliciteren en ongeveer na een week of 2 nog contact via email of telefonisch om je progressie en eventueel de aanpassingen aan je cv en profiel te bespreken.

Uiteraard kan je ook een langer loopbaantraject volgen, maar deze sessie is een startpunt, vooral bedoeld om je huidige stand van zaken te bespreken en evalueren. Ik kan je dan gericht adviseren over eventuele vervolgstappen of het aanpassen van je loopbaandoel.

Kortom: een crash course solliciteren in 2019 op jouw lijf geschreven!

En dat is de eerste stap naar een baan waarin je nog meer expres jezelf kunt zijn of worden!

Neem contact op met mij voor meer informatie en een afspraak!!
Maar dan wel als ik weer terug van mijn vakantie ben….. πŸ˜‰

  •  
  •  
  •  
  •  

Comments ( 0 )

    Leave A Comment

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.