En…… hoe was jouw weekend? Expres in balans!


Het grote voordeel van het werken op een flexoffice als zzp’er mèt “coworkers” is dat je op maandag even het weekend van je af kunt babbelen. Tenminste als je wat te babbelen hebt…. de laatste weken merk ik dat ik eigenlijk niet zo veel mee maak in het weekend en weet je…… dat vind ik prima!!

TFI Maandag

 

Balans in je werkweek! 

Ik houd ontzettend veel van mijn werk, ik heb het immers helemaal zelf bedacht! Ik ben iedere dag blij om op te staan en ben altijd weer benieuwd wat de dag mij brengt, of het nu maandag, donderdag, zaterdag of zondag is.  Mijn werkweek is heel intensief: ik coach mensen, ik train groepen, volg cursussen, woon bijeenkomsten bij, doe aan netwerken, schrijf blogs, werk aan mijn marketing en communicatie, ben creatief bezig, doe mijn administratie –soms– en blijf online zichtbaar. Zo druk als een klein baasje…. oh wacht, dat ben ik ook!  In de ideale werkweek reis ik het liefst minimaal 1 dag, ben ik gemiddeld 1 of 2 avonden de deur uit en werk ik meer dan fulltime ook al is dat dan niet in het traditionele 9-tot-5 pakketje.

Daarnaast heb ik de structuur en hectiek van een gezin: een zoon die naar de basisschool gaat en een partner die net zo hard werkt en dat gelukkig ook redelijk vrij kan en wil indelen. Daardoor is er vier keer per week in ieder geval één van ons rond “schoolbeltijd” thuis. Er wordt door de weeks ook nog gezwommen, boodschappen gedaan, andere hobby’s uitgevoerd en gestudeerd of thuis gewerkt. De afgelopen drie jaar studeerde mijn partner naast zijn fulltime baan. Dat betekende dat hij vrijwel iedere zaterdag op school zat, in de avonduren studeerde en op zondag moe was. Terecht. Net als ik trouwens. Ook terecht.  Nu zit hij in zijn afstudeerfase van zijn bachelor Business IT & Management en is hij in het weekend weer gewoon thuis. Iets wat weer echt even wennen is.

En dus vind ik het nu heerlijk dat wij als gezin na 3 jaar gewoon een heel weekend kunnen “keutelen“.
Mijn weekend is dus heerlijk saai. Daar zit mijn balans!  Ik slaap anderhalfuurtje langer dan door de weeks en soms, als ik echt een hele hysterische week achter de rug heb, mag ik zelfs een gat in de dag slapen van mijn mannen, want die redden zich prima natuurlijk!

Verder is het gewoon standaard huishoudelijke klusjes doen, zoals opruimen, 3 kuub was wegwerken, grote boodschappen doen en lekker creatief koken (nomnomnom 😉 ). Of me gewoon vervelen en de klusjes en de boel gewoon de boel laten…. heerlijk!  Op zondag lees ik graag en wat heb ik gisteren stilletjes genoten toen we voor het eerst als gezin met zijn drietjes tegelijkertijd in de woonkamer met onze neuzen in een boek zaten. Genieten van de rust en van het niets moeten.

Expres mezelf zijn en mooi in balans, want die heb ik nodig, jij toch ook?

 

Expres in balans

 

Soms voel ik me op maandag wel een beetje beschaamd als mijn “coworkers” vragen hoe mijn weekend was en zij zelf vertellen over allerlei interessante activiteiten, sporten, spoorboekjes voor kinderfeestjes, verjaardagen, feesten en het rennen-en-vliegen tijdens het weekend waar je blijkbaar aan mee moet doen als hippe sociale professional met een gezin….

Maar gistermiddag tijdens dat rustige momentje op de bank met zijn drietjes realiseerde ik me ineens dat dit voor mij het ideale weekend is.
Ik zeg wel eens gekscherend dat ik 5/7 extravert ben namelijk van maandag tot en met vrijdag en in het weekend ben ik introvert. Misschien dat degenen die mij -van buiten- kennen zich dat niet kunnen voorstellen, maar ik vind niets heerlijker dat op zondag in mijn “gemakpak” thuis door te brengen, bij voorkeur met een prutttelend stoofpotje op het fornuis. Ik hoef niet zo nodig naar buiten, naar het bos, in de file naar het strand omdat het zo’n mooi weer is en al helemaal niet naar een meubelboulevard of een druk event.

Ik leef door de weeks al met een rotgang, ik zoek de prikkels ook bewust en graag op. Ik “moet” door de weeks best veel van mezelf maar ik geniet ook altijd -hardop- en met volle teugen!

Maar in het weekend ben ik ook expres mezelf. Een andere, rustigere kant van mij maar die mag er ook zijn, zo blijf ik in balans!

En wat ben ik blij als het weer maandag is, want dan kan ik weer knallen!!!

 

keep calm weekend

 

 

♦ Hoe laad jij jezelf op in het weekend?
♦ Wanneer en hoe mag jij je van jezelf vervelen?
♦ Durf jij ook in het weekend wel eens “nee” te zeggen tegen sociale verplichtingen?
♦ Zaag jij op woensdag ook de week door? (zo ja: kom dan echt eens met mij praten over hoe je jouw werk leuker kunt maken! ) 
  • 21
  •  
  •  
  •  

Comments ( 0 )

    Leave A Comment

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.